Loading. Please wait...
search

Returns and Refund Policy

Στην “Συν Αθηνά και χείρα κίνει” επιθυμούμε κάθε πελάτης μας να είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με τα προϊόντα μας. Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την παραγγελία σας, θα χαρούμε να συνεργαστούμε μαζί σας, καθώς επιδιώκουμε το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας.

Αλλαγές – Επιστροφές

Δεχόμαστε επιστροφές εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία άφιξης του πακέτου σας.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι όλες οι αλλαγές/ανταλλαγές και επιστροφές μπορούν να διεκπεραιωθούν μόνο για προϊόντα τα οποία δεν έχουν φορεθεί, πλυθεί, να μην έχει αφαιρεθεί το αυτοκόλλητο υγιεινής και είναι στην αρχική τους βιοτεχνική κατάσταση, με τις αρχικές τους ετικέτες, την πλήρη συσκευασία και τα συνοδευτικά έγγραφα. Επίσης, θα πρέπει να εκτελούνται εντός του χρονικού πλαισίου που αναφέρεται παραπάνω. Συνιστούμε θερμά σε όλους τους πελάτες να ελέγχουν σχολαστικά τα προϊόντα κατά την παράδοση και πριν αφαιρέσουν τυχόν προσαρτημένες ετικέτες. Κατά την τοποθέτηση των προϊόντων μας παρακαλούμε να φροντίσετε να μην έρθουν σε επαφή με οτιδήποτε μπορεί να τα βλάψει, όπως αρώματα, αποσμητικά, μακιγιάζ, αντηλιακά, κοσμήματα κ.λπ. Μόλις αποφασίσετε να επιστρέψετε ή να ανταλλάξετε ένα προϊόν, θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο αρχικό κουτί αποστολής ή σε οποιαδήποτε άλλη σταθερή συσκευασία, να κλείσετε τη συσκευασία και να την κολλήσετε με ταινία με ασφάλεια.

Σημειώστε ότι δεχόμαστε επιστροφές μόνο μέσω Γενικής Ταχυδρομικής, καθώς πρέπει πάντα να έχουμε αριθμό παρακολούθησης. Τυχόν επιστροφές που έχουν προχωρήσει διαφορετικά, δεν θα ληφθούν υπόψη (δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων).

Αυτά είναι τα βήματα για την επιστροφή του/των προϊόντος/ων σας:

  1. Παρακαλούμε όπως μας στείλετε email στο [email protected] με τον λόγο της επιστροφής – τυχόν ελαττωματικού προϊόντος παρακαλώ όπως επισυνάψετε φωτογραφίες, τον αριθμό παραγγελίας, το όνομα που έχει γίνει η παραγγελία και αν θέλετε επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή. Θα σας απαντήσουμε στο email με τις απαραίτητες πληροφορίες για την αποστολή.
  2. Προσθέστε το πρωτότυπο έγγραφο αγοράς, την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο μέσα στη συσκευασία. Παρακαλούμε στείλτε το/τα προϊόν/τα που θέλετε να επιστρέψετε μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών Γενική Ταχυδρομική.

3.Επικοινωνήστε με την Γενική Ταχυδρομική στο (+30) 210 4851100  προκειμένου να ζητήσετε παραλαβή από τον τόπο σας ή να παραδώσετε το πακέτο στο πλησιέστερο κατάστημα Γενικής Ταχυδρομικής .

Τα έξοδα των ταχυμεταφορών και οποιαδήποτε άλλα έξοδα που μπορεί να προκύψουν για το επιστρεφόμενο προϊόν βαρύνουν τον πελάτη. Τα προϊόντα σε έκπτωση δεν επιστρέφονται και μπορούν να ανταλλαγούν μόνο με άλλα προϊόντα σε έκπτωση ή με προϊόντα από την τρέχουσα συλλογή. Ο πελάτης είναι υπεύθυνος για την κάλυψη τυχόν διαφοράς στις τιμές μεταξύ των δύο προϊόντων.

Μπορείτε να ζητήσετε την ανταλλαγή προϊόντων:

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε την επιλογή σας. Η ανταλλαγή μπορεί να ζητηθεί για διαφορετικό μέγεθος ή άλλο προϊόν.
Παρακαλείστε να κάνετε νέα παραγγελία για το/τα νέο/α προϊόν/τα που επιθυμείτε, προκειμένου να εξασφαλίσετε τη διαθεσιμότητά τους. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για την επιστροφή του/των προϊόντος/ων σας. Αφού λάβουμε το πακέτο σας, θα επεξεργαστούμε την επιστροφή χρημάτων με την αρχική μέθοδο πληρωμής σας. Σημειώστε ότι το ποσό μπορεί να χρειαστεί 1-2 εργάσιμες ημέρες για να γίνει ορατό στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Επίσης, σημειώστε ότι δεν θα χρεωθείτε με τα έξοδα αποστολής του επιστρεφόμενου πακέτου. Θα χρεωθείτε όμως με τα έξοδα αποστολής για τη νέα παραγγελία.

Εάν παραλάβατε λάθος παραγγελία. Στη σπάνια περίπτωση που το syn-athena στείλει μια λανθασμένη παραγγελία, θα αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη για την αντικατάσταση και την παράδοση του σωστού προϊόντος στον πελάτη εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών.

Εάν παραλάβατε ελαττωματικό προϊόν. Σε αυτή την περίπτωση, θα το αντικαταστήσουμε μετά από τον απαιτούμενο ποιοτικό έλεγχο με δικά μας έξοδα, εκτός εάν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογα μεγάλο κόστος για την εταιρεία μας. Αφού παραλάβουμε το ελαττωματικό προϊόν, θα το αντικαταστήσουμε εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών. Εάν το ίδιο προϊόν δεν είναι διαθέσιμο, θα λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων το συντομότερο δυνατό.

Μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων:

Για οποιονδήποτε λόγο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία άφιξης του πακέτου σας αρκεί τα προϊόντα  να μην έχουν φορεθεί, πλυθεί, να μην έχει αφαιρεθεί το αυτοκόλλητο υγιεινής και είναι στην αρχική τους βιοτεχνική κατάσταση, με τις αρχικές τους ετικέτες, την πλήρη συσκευασία και τα συνοδευτικά έγγραφα. Εάν ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για την επιστροφή του/των προϊόντος/ων σας.    Αφού παραλάβουμε το πακέτο σας και προβούμε σε ποιοτικό έλεγχο, θα επεξεργαστούμε την επιστροφή χρημάτων σας με την αρχική σας μέθοδο πληρωμής. Σημειώστε ότι το ποσό ενδέχεται να χρειαστεί 1-2 εργάσιμες ημέρες για να γίνει ορατό στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Επίσης, σημειώστε ότι θα επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής για την όλη διαδικασία και δεν θα σας επιστραφούν χρήματα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο [email protected]

Σημείωση: Διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την επιστροφή εάν δεν πληρούνται οι ως άνω προϋποθέσεις. Οι ανταλλαγές διεκπεραιώνονται μόνο μετά την παραλαβή του επιστρεφόμενου εμπορεύματος και βασίζονται στη διαθεσιμότητα του αποθέματος.

Story Show Sidebar Hide Sidebar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url